Siirry pääsisältöön

What they don’t teach you about FEAR

Videossa nimeltä ”What they don’t teach you about FEAR” Tony Robbins kertoo vakuuttavasti, kuinka suuria asioita elämässä kannattaa tavoitella, ja kuinka pienillä päivittäin tehtävillä toimilla ja askeleilla päästään kohti entistä unelmaa, ja nykyistä tavoitetta. Jos päivittäin tekee jatkuvasti vain pieniäkin asioita tavoitteidensa eteen, saavutetaan ajan kuluessa suuria tuloksia. Robbins käskee videolla miettimään jokaiselle päivälle ja viikolle tavoitteet, joiden avulla kaikki asiat tulee tehtyä ennen pitkää ja lopulta tavoitteeseen päästäänkin.

Yhdeksi tärkeimmäksi huomioksi Robbins nostaa kysymyksen ”why”. Hän painottaa, että on erittäin tärkeää pohtia kysymystä, että miksi joku tavoiteltu asia on juuri omalla kohdalla niin tärkeää. Tavoiteltua asiaa tulee janota, ja jos tällaista paloa saavuttaa tavoite ei ole, on Robbinsin mukaan lyöttäydyttävä sellaisten ihmisten joukkoon, jotka janoavat samaa tavoitetta. Tällaisessa tilanteessa sellainen henkilö, joka kokee vähemmän paloa tavoitetta kohtaan, muuttuu helpommin ympärillään oleviensa kantaiseksi.

Halutessaan esimerkiksi miljonääriksi, on hyvä lyöttäytyä miljonäärien tai miljonääreiksi haluavien seuraan. Jos taas haluaa tulla yrittäjäksi, tiivis toiminta erilaisten yrittäjien kanssa helpottaa omaa onnistumista tavoitteessa. Robbins mainitsee videolla, että hänen standardinsa muuttuivat, kun hän pääsi vierailemaan multimiljonäärin luona, ja maistelemaan viiniä tämän viinikellarissa. Tapahtumaa ennen hän oli tyytyväinen vähempäänkin, mutta tapaus sai hänet janoamaan suurempia asioita elämältä. Muutos asenteessa tapahtui, kun hän tajusi, että on olemassa vielä parempia vaihtoehtoja, kuin esimerkiksi hänen tapauksessaan rekkakuskina työskenteleminen.

Robbinsin mukaan ero aikaansaavien ja saamattomien välillä on varmuus. Jos on täysin varma, että voi saavuttaa jonkun tavoitteensa, tulee sen myös tekemään. Jos puolestaan kokee epävarmuutta tavoittelemaansa asiaa kohtaan, mitä varmimmin mitään tekoa tai aikaansaannosta ei synny. Paljon on kyse asenteesta ja mindsetista, ja Robbins esittelee videolla, kuinka tällainen ”oikeanlainen” mindset luodaan neljän pykälän avulla. Hänen mukaan tekeminen lähtee mahdollisuudesta, eli on tehtävä omalle mielelle tavoite mahdolliseksi saavuttaa, vaikka esimerkiksi epäilisi omaa fyysistä jaksamista tai kyvykkyyttä tavoitetta kohti pyrkiessä. Vahva mieli ohjaa tekoihin, ja teot johtavat tuloksiin. Tulokset puolestaan vahvistavat yksilön uskoa asiaan, joka ruokkii puolestaan taas mahdollisuuteen jatkaa tavoitteisiin pyrkimistä jne. Jotta voidaan saavuttaa suuria tuloksia, on lähdettävä varmuuden lissämisestä liikkeelle. Kun mieli on täysin varma, että tavoite saavutetaan aivan varmasti, johtaa se automaattisesti parempiin tuloksiin määrätietoisten tekojen ja mahdollisuuden ymmärtämisen kautta. Varma mieli saa aikaan sen, että tie tavoitteeseen tehdään vaikka väkisin, jos edellinen keino ei tepsinytkään.

Tuloksien ennenaikainen ajatteleminen ja visualisointi auttaa jo mahdollisuus-vaiheessa tekemään mieltä varmemmaksi, eli jos tulevaisuudessa haluaa olla Ferrarin omistaja, ja haluaa oikeasti saavuttaa tämän tavoitteen, on hyvä kuvitella itsensä tietyn ajan päästä ajelemassa Ferrarilla. Mitä yksityiskohtaisempi ja todentuntuisempi kuvitelma on, sitä luultavammin vahva mieli ajaa suuriin tekoihin, ja teot johtavat tuloksiin, ja lopputuloksena on mahdollista istua ratissa tyytyväisenä Ferrarin omistajana. Kaikkein tehokkain keino on kehittää itselleen pakkomielle kyseiseen asiaan, ja tehdä jokapäivä asioita, jotka muistuttavat lopullisesta tavoitteesta.

Kaikkein hulluinta on jättäytyä ja tyytyä asemaansa ja elämäänsä, jos sisimmissään haluaa oikeasti jotain suurempaa. Tärkeintä on tiedostaa tavoitteensa, ja visualisoida tilanne, jossa tavoite saavutetaan. Tämän jälkeen on välttämätöntä kehittää varmuus ja varma olo tavoitteen saavuttamisen mahdollisuudesta, ja kiteyttää selväksi miksi joku tavoite on juuri niin tärkeä. Tärkeää on myös määrittää tarkat portaat, miten tavoite saavutetaan pikkuhiljaa jokapäiväisillä toimilla. Kun vahva mieli on tehnyt suurimman työn, seuraa siitä yleensä hyvin kivuttomasti teot, jonka jälkeen on mahdollisuus nauttia työn tuottamista hedelmistä.


Linkki videoon: What they don’t teach you about FEAR.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Miksi 99% ihmisistä epäonnistuu Shopifyn kanssa?

Kevin David kertoo YouTube-videollaan, miksi valtaosa ihmisistä epäonnistuu verkkokauppa-alusta Shopifyn kanssa. Video on hyödyllinen erityisesti niille, jotka haluavat joskus perustaa verkkokaupan Shopify -alustalle. Videon katsottuaan osaa välttää ainakin nämä suurimmat vastoinkäymiset menestyksen tiellä. Tässä ovat viisi suurinta syytä sille, miksi niin harva onnistuu menestymään Shopifyn avulla: Köyhä niche . Kevin painottaa, että tärkeintä menestyksekkään verkkokaupan luomisessa on tarkan nichen eli idean löytäminen. Huonoja ideoita ovat esimerkiksi sellaisten tuotteiden myyminen, joita varmasti myy tuhannet muutkin verkkokauppiaat ympäri maailman. Mitä tarkemmaksi kohdennuksen ja ydinajatuksen pystyy rajaamaan, on myynti ja erottuvuuskin huomattavasti taatumpaa. Jonkun vanhan trendituotteen myyminen (esim. Fidget spinner) omassa kaupassa on myös heikko idea myynnin suhteen. On myöhäistä lähteä enää kilpailemaan ja tavoittelemaan menestystä trendin ollessa jo historiaa. Tre

Kuinka lopettaa vitkastelu?

Robin Sharma kertoo videollaan, kuinka jahkailun ja vitkastelun voi välttää, ja jopa lopettaa. Sharma kertoo viidestä keinosta, joilla hän on päässyt eroon vitkastelusta, ja väittääkin näiden oppien siivittämänä olevansa yksi aikaansaavimmista ihmisistä. Hän uskoo jokaisen kykenevän saavuttamaan omat tavoitteensa ja unelmansa, kunhan ottaa elämän ohjakset omiin käsiinsä, ja lopettaa jahkailun. Muodosta kuva unelmiesi elämästä Ensimmäisenä Sharma käskee tekemään unelmakollaasin, eli suunnitelman siitä, miltä haluaa oman elämänsä näyttävän tulevaisuudessa. Kollaasin voi luoda esimerkiksi leikkaamalla lehdestä uuden Ferrarin kuvan, ja liimaamalla sen kalenterinsa sivulle, jos sellaisen haluaa tulevassa elämässään omistaa. Lehdestä voi myös leikata vaikkapa Eiffel-tornin kuvan, mikäli matkustaminen kuuluu tulevaan unelmien elämään. Sharma kertoo videollaan, että ihmisen mieli koostuu vain 5% tiedostavasta mielestä, ja 95% on tiedostamatonta mieltä. Näin ollen on tärkeää, että aivojen

Hei! Hidasta vauhtia.

Nykypäivänä moni haalii itselleen hirmuisesti asioita, tehtäviä ja työtä. ”Enemmän on enemmän” -periaate tuntuu olevan osa monen arkea. Halutaan saavuttaa suuria uraharppauksia, saada parempaa palkkaa, ostaa uusi auto ja elää yksinkertaisesti leveämmin. Tutustuin Timo Lampikosken vuonna 2001 kirjoittamaan teokseen nimeltä ”Vähemmän on enemmän”, ja vaikka teoksen kirjoittamisesta onkin kulunut jo jonkin verran aikaa, päätevät silti monet Lampikosken neuvoista nykypäivänäkin elämään. Tunnistan itsessäni hälyyttäviä piirteitä Lampikosken mainitsemasta ”enemmän-syndroomasta”. On hyvin tavallista, että huomaan tekeväni vielä puolenyön jälkeenkin töitä arkiviikolla. Tämä on jälkivaikutusta sille, etten ole osannut kieltäytyä minulle houkuttavista tarjouksista esimerkiksi töitä koskien. Vaikka jonakin iltana saisin tehtävät hoidetuksi aikaisemmin kuin yleensä, huomaan jatkavani työmäärästä turtuneena hommia yön pikkutunneille asti. Teoksessaan Lampikoski kuvaa visuaalisen kaavion avu