Siirry pääsisältöön

Mikä on sinun tekosyysi olla tekemättä unelmistasi totta?


Motivaatio-videossaan Gary Vaynerchuk kertoo päätavoitteenaan olevan se, että hän saa katsojalle välitettyä oikean mielentilan ja asenteen vuodelle 2019. Vaynerchuk on tunnettu suorasanaisuudestaan, ja hän usein videoillaan kertoo, kuinka häntä ei voisi vähempää kiinnostaa muiden ihmisten mielipiteet hänestä itsestään. Hänen tavoitteena on saada edes yhden ihmisen muuttamaan toimiaan, jotta hän tämä saavuttaa elämässään suuria asioita.
Hän kertoo videolla myös työskennelleensä joka päivä lähes vuorokauden ympäri 15 vuoden ajan, ja hän aloitti tämän ollessaan vasta 20-vuotias nuorukainen. Garyn sanoin, omaan Instagram-biotekstiin voi kirjoittaa olevansa yrittäjä, mutta oikeasti menestyvä yrittäjä tarkoittaa täysin eri asiaa, kuin hieno teksti somekanavan profiilissa.

Garyn toistuva vinkki videoissaan on työn tekeminen. Hän painottaa työn tekemisen tärkeyttä jos haluaa saada asioita aikaan, ja päästä suuriinkin tavoitteisiin. Vaynerchukin mielestä elämästä pitäisi unohtaa television tai Netflixin katsominen, erilaiset festivaalit ja ylipäätään oma vapaa-aika. Olen sekä samaa, että eri mieltä. Samaa mieltä siinä, että menestys tulee kovan ja pitkäjänteisen työn seurauksena, ja se ei nimenomaan tule sohvan nurkassa kyyhöttämässä Netflixiä katsoen.
Olen eri mieltä siitä, että jokainen hereilläolotunti tulisi käyttää vain työn tekoon. Näen työn tekemisen laadun ja tehokkuuden heikentyvän huomattavasti ilman riittäviä taukoja, terveyden ylläpitämistä sekä puhdasta vapaa-aikaa. On kuitenkin tilannekohtaista, kuinka haluaa oman työnsä porrastaa: toiset haluavat uurastaa pää kolmantena jalkana 20 vuotta ja jäädä liiketoiminnalla kerryttämiensä varojen turvin eläkkeelle, kun taas toiset haluavat tehdä tasaisen ja pitkän työuran ilman suurempia piikkejä työmäärässä. Muitakin työelämän vaihtoehtoja tietenkin on olemassa, mutta nämä ovat niistä kaksi esimerkkiä.

Garyn tapa tuoda asiat ilmi on vähintäänkin suorasanainen, ja uskon hänen sanomansa löytyvän, kunhan vain osaa suodattaa osan hänen persoonallisuuteensa liittyvän tavan ilmaista asiat. Olen sitä mieltä, että jokainen voi ottaa vaikutteita Garyn työmoraalista ja siitä, kuinka suurienkin haaveiden tavoitteleminen on mahdollista jos vain on valmis näkemään vaivaa ja tekemään päämäärätietoisesti töitä niiden eteen.

Omien unelmien tavoittelussa kannattaa aloittaa listaamalla tärkeimpiä välietappeja, joiden kautta unelmien saavuttaminen on mahdollista sen sijaan, että märehtisi erilaisia haasteita ja riskejä, joita menestyksen tavoitteluun liittyy. Nämäkin kuuluvat tietysti asiaan, ja haasteita kannattaakin lähestyä sillä kulmalla, että ne onnistuttaisiin sivuuttamaan, eikä nähdä niitä tekemistä rajoittavana tekijänä. On mielestäni myös tärkeää irtaantua sitten kun -asenteesta, jos haluaa asioita oikeasti tapahtuvan. Miksi et voisi aloittaa unelmiesi tavoittelua jo tänään tai vaikkapa nyt heti?

Mikä on sinun tekosyysi olla tekemättä unelmistasi totta?

Lähde: How to crush it in 2019. Gary Vaynerchuk. Linkki

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Motivaation salaisuus

Mel Robbins kertoo videolla “The Secret of Self-Motivation”, kuinka jokainen voi kasvattaa oman motivaation määrää elämässä. Videolla hän kertoo myös oman kokemuksensa kautta löytämästään keinosta, jolla on mahdollista löytää enemmän motivaatiota tekemiseen sekä kyseenalaistaa huonojen tapojen olemassaoloa. Aivot suojelevat meitä kaikelta muutokselta, epävarmoilta ja vierailta asioilta, koska ne yrittävät pitää meidät elossa. Jos haluaa ryhtyä kokeilemaan jotain uutta ja vierasta, aivot lähettävät yleensä jossain vaiheessa suojelumekanismin tavoin signaalia epäilemisestä ja epäröinnistä. Tämä on aivojen tapa suojella meitä kaikelta tuntemattomalta ja vaaralliselta, ja se tekee entistä vaikeammaksi uusien asioiden aloittamisen ja kokeilun. Kun tällaisen suojelumekanismin tunnistaa, on mahdollista vaikuttaa siihen itse, ennen kuin pelko ja epäröinti ottaa tilanteessa vallan. Robbins kertoo kuinka pienten asioiden tekeminen on se vaikein, mutta tärkein asia tehdä motivaation kas

Hei! Hidasta vauhtia.

Nykypäivänä moni haalii itselleen hirmuisesti asioita, tehtäviä ja työtä. ”Enemmän on enemmän” -periaate tuntuu olevan osa monen arkea. Halutaan saavuttaa suuria uraharppauksia, saada parempaa palkkaa, ostaa uusi auto ja elää yksinkertaisesti leveämmin. Tutustuin Timo Lampikosken vuonna 2001 kirjoittamaan teokseen nimeltä ”Vähemmän on enemmän”, ja vaikka teoksen kirjoittamisesta onkin kulunut jo jonkin verran aikaa, päätevät silti monet Lampikosken neuvoista nykypäivänäkin elämään. Tunnistan itsessäni hälyyttäviä piirteitä Lampikosken mainitsemasta ”enemmän-syndroomasta”. On hyvin tavallista, että huomaan tekeväni vielä puolenyön jälkeenkin töitä arkiviikolla. Tämä on jälkivaikutusta sille, etten ole osannut kieltäytyä minulle houkuttavista tarjouksista esimerkiksi töitä koskien. Vaikka jonakin iltana saisin tehtävät hoidetuksi aikaisemmin kuin yleensä, huomaan jatkavani työmäärästä turtuneena hommia yön pikkutunneille asti. Teoksessaan Lampikoski kuvaa visuaalisen kaavion avu